header-therapiehonden

De therapiehonden van Sutfene zijn speciaal getraind in het omgaan met mensen die bijvoorbeeld ziek, verdrietig, in zichzelf gekeerd of gespannen zijn. De honden zijn heel sensitief en maken mooie reacties los bij de mensen die ze bezoeken. Ze geven warmte en troost door hun aanwezigheid en aanraking.

Hondenbegeleider Jolanda Scherpenhuizen heeft twee therapiehonden: Lola en Sammy. Lola is de oudste van de twee en straalt rust en wijsheid uit. Dit brengt ze over op degene die haar hulp nodig heeft. Sammy is het ontwapenende hondje en zorgt geregeld voor een grote glimlach op het gezicht van degene die zij bezoekt.

Beide honden zijn opgeleid om professioneel als therapiehond ingezet te kunnen worden. Jolanda heeft onder andere de volgende opleidingen en trainingen met hen gevolgd:

  • Hond in Zorg, bij stichting Contacthond.
  • Pets4Care.
  • Trainingen met een gedragstherapeut, bij een hondenschool.

Naast hondenbegeleider is Jolanda Scherpenhuizen gediplomeerd als verzorgende IG en activiteitenbegeleider en heeft hier ervaring mee.

De therapiehonden zijn inzetbaar in de ouderenzorg, voor mensen met somatische en psychogeriatrische klachten en voor mensen met een handicap.

201709 Artikel Jolanda Hartink magazine IZZBron: IZZ Magazine de Zorg
Klik op de afbeelding om het artikel te vergroten.

Therapiehonden Lola en Sammy ontroeren cliënten
Bron: De Stedendriehoek
Klik op de afbeelding om het artikel te vergroten.

Volg Lola en Sammy op Facebook: www.facebook.com/LolaenJo

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met:
Jolanda Scherpenhuizen
06 53 54 67 76
jscherpenhuizen@sutfene.nl

pdf Download de flyer
facebook-square Lola & Jo

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Deel uw ervaring