Lees hier alle informatie over corona/covid-19 en de gevolgen voor Sutfene. lees meer

Op de persconferentie van dinsdagavond 18 mei is bekendgemaakt dat vanaf komende week de bezoekregeling van verpleeghuizen wordt versoepeld. Verpleeghuizen moeten uiterlijk 15 juni de nieuwe bezoekregeling rond hebben. Wij begrijpen dat zowel onze bewoners en cliënten als hun mantelzorgers elkaar graag weer ‘live’ willen zien. Dat gunnen wij ze ook, maar we moeten de nieuwe bezoekregeling wel zorgvuldig aanpakken om zo de kans op een eventuele Corona-uitbraak zo klein mogelijk te houden.

27 mei de deuren van Sutfene op een kiertje

Sutfene wil vanaf woensdag 27 mei weer beperkt bezoek aan haar bewoners/cliënten waarmaken. Voor het bezoek zijn al wel enkele voorwaarden bekend en deze zijn per mail/brief aan alle eerste contactpersonen van Sutfene medegedeeld. In de komende dagen buigt een werkgroep zich over de precieze uitvoering van de nieuwe bezoekregeling. We moeten daarom nog even leunen op het geduld en begrip van onze mantelzorgers.

Een paar algemene voorwaarden die Sutfene aan het bezoek heeft gesteld zijn:

  • Per bewoner/cliënt mag één persoon op afspraak op bezoek komen. Dit geldt in ieder geval tot de volgende overheidsmaatregel.
  • De frequentie en de duur van het bezoek worden nog vastgesteld.
  • Het bezoek vindt plaats op de kamer van de bewoner/cliënt of elders op de locatie of buiten.
  • De bezoeker wordt voorafgaand aan het bezoek gebeld over de gezondheid om een eventuele coronabesmetting binnen Sutfene te voorkomen. Daarnaast wordt de bezoeker voorbereid over de eventuele impact van het eerste bezoek bij de bewoner.
  • De bezoeker mag bij het betreden van de Sutfene-locatie niet direct doorlopen naar de afdeling van de bewoner/cliënt. Aan de deur vindt een extra gezondheidsscreening plaats. Vervolgens wordt de bezoeker begeleid naar de afdeling.
  • De bezoeker moet verplicht zijn handen met alcohol desinfecteren en een mondkapje dragen tijdens het bezoek, zowel binnen als buiten. Sutfene zorgt voor het desinfectiemiddel en het mondkapje.
  • Mocht er op een afdeling onverwachts Corona heersen, dan wordt wederom voor die afdeling een bezoekverbod ingesteld.

Nogmaals we willen het bezoek aan onze locaties zo veilig mogelijk maken voor onze bewoners en ons zorgpersoneel. Uiterlijk dinsdagavond worden de contactpersonen via CarenZorgt verder op de hoogte gesteld over de maatwerk-maatregelen per locatie/afdeling. Ook worden verdere algemene aanvullende afspraken bekend gemaakt op de website.

Beeldbellen en babbelramen

Naast de komende ‘live’ bezoeken blijven de overige manieren om contact te hebben met de bewoners ook bestaan. Denk hierbij aan de ‘babbelramen’, beeldbellen en gewoon bellen. Het noodzakelijke contact met het zorgteam vindt zoveel mogelijk per mail of via het zorgportaal CarenZorgt plaats.

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?