Bert Wagendorp heeft zijn lezing de titel ‘Leve de Nieuwsgierigheid’ meegegeven. Hij heeft grote bekendheid gekregen door zijn roman Ventoux uit 2013. Het boek werd boek van de maand bij ‘De Wereld draait Door’. Mede hierdoor werd het een bestseller en inmiddels zijn er tweehonderdduizend exemplaren verkocht.

Bert is geboren in de Achterhoek in Groenlo en studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Groningen. Hij werd na zijn studie sportverslaggever bij achtereenvolgens de Leeuwarder Courant en de Volkskrant. Zijn eerste boek was ‘De Proloog’ dat verscheen in 1995. Daarna volgden onder meer de korte verhalenbundel ‘De Dubbele Schaar’, de biografie van Ard Schenk en diverse bundels met columns. In 2015 schreef hij samen met zijn enige dochter Hannah Het Vader-Dochter Boek.

Momenteel werkt hij aan een opvolger van Ventoux, met dezelfde personages en is hij bezig met de research van een boek dat in 2019 moet verschijnen. Een historische roman waarin de emigratie uit de Achterhoek centraal staat en met name de ramp met het schip de Phoenix op Lake Michigan, in 1847.

Informatie

De organisatie is in handen van Sutfene, Fit-Art, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,- entreekaarten kopen bij boekhandel Bechtle, de Bibliotheek Gorssel en in het Restaurant van De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten €8,50. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of wvangerrevink@sutfene.nl

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?