Corona update Alles over het Corona virus en de gevolgen met betrekking tot Sutfene vind je hier: lees meer

Na ons symposium ‘Ruimte voor dementie’ in november 2018 willen we meer bij Sutfene voor onze bewoners met dementie. Paul Zondervan, innovatiemanager van Sutfene, heeft ons project ‘Ruimte voor dementie’ ingediend bij de VOORbeeld-verkiezingen 2019. We kunnen een mooie geldprijs winnen, waarmee wij ons project ‘Ruimte voor dementie’ een vliegende start kunnen geven. Gunt u onze huidige en toekomstige bewoners met dementie uw stem (10 punten)? U kunt tot en met 10 april stemmen op: www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2019 Hier vindt u ook het projectplan van ‘Ruimte voor dementie’ en de verantwoording van het geld dat wij met de Voorbeeld-verkiezingen 2019 kunnen winnen. Hartelijk dank alvast voor uw support!

Blog van Paul Zondervan op LinkedIn:

Ruimte voor dementie, hier valt een wereld te winnen!
Drie maanden geleden maakte ik de overstap van het onderwijs naar de ouderenzorg. Na de eerste paar maanden vragen mensen mij regelmatig naar mijn eerste ervaringen. Hier een eerste stap.

De meeste indruk maakt het gebrek aan vrijheid voor mensen met dementie. Codesloten op de afdelingsdeur, beperkende leefcirkels, rolstoelen die op de rem staan.

Dat komt natuurlijk ergens vandaan. Goed willen zorgen en beschermen bijvoorbeeld. Maar ook risicomijding. Dat zorgt er voor dat heel veel van deze mensen in grote onvrijheid leven.

We doen het allemaal met de beste intenties, maar tegelijk voelen we aan alles dat dit anders zou moeten. Vrijheid is een voorwaarde om een actief, gelukkig en waardig leven te kunnen leiden!
We zien ook goede voorbeelden van organisaties die dit anders aanpakken, en met succes. Voorlopers met lef waar we graag van willen leren.

Met Sutfene willen we werk maken van vrijheid. Onder de noemer Ruimte voor dementie hebben we met elkaar afgesproken dat we vrijheid gaan realiseren voor álle mensen met dementie die bij ons wonen. We zoeken hierin de samenwerking met de cliëntvertegenwoordiging, familie en de samenleving. Met elkaar kijken we op maat wat er nodig is om veilig en in vrijheid een actief en waardig leven te kunnen leven.

Om het project een vliegende start te geven dingen we mee naar het winnen van de VOORbeeldverkiezing 2019. Een prijs voor een project dat Nederland een beetje mooier maakt. Het winnen van deze prijs kan onze beweging een vliegende start geven!

Wil je meer lezen over dit project en de VOORbeeldverkiezing kijk dan op https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2019. En als je daar dan toch bent, vergeet je dan niet om meteen even te stemmen?
Zou je dit bericht willen delen? Dan kunnen we samen stappen zetten naar nóg betere zorg, thanks!

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?