Lees hier alle informatie over corona/covid-19 en de gevolgen voor Sutfene. lees meer

Bewegen gunstig voor welbevinden dementerenden

Bewegen is een belangrijk kwaliteitsthema in de langdurige zorg. Het is wetenschappelijk aangetoond dat bewegen een gunstige bijdrage levert aan het welbevinden en kwaliteit van leven van een dementerende. Sutfene hecht veel waarde aan het welbevinden van haar cliënten. In de week van 10 april 2017 ontvangen alle huiskamers van de psychogeriatrische afdelingen van Sutfene een ‘beweegbox’.

Overhandiging beweegbox

Vanmorgen 10 april was er een klein feestje in een groepswoning op De Lunette in Zutphen. Carola Damsté Degen (oefentherapeut cesar) en Winy van Yperenburg (begeleider sport en bewegen) hebben de eerste beweegbox overhandigd aan twee bewoonsters: Ria Meulenhof en Betsie Zimmerman. Bij de overhandiging waren ook aanwezig Patricia Meulenhof, de dochter van Ria en Paula Vermeeren, de dochter van Betsie. Met z’n vieren beleefden zij al snel veel plezier aan de spelmaterialen uit de beweegbox.

De beweegbox is gevuld met stimulerende en prikkelende (spel)materialen, zoals schuif jeu-de-boule, een ballonbal, een grote dobbelsteen en beanbag smiley ballen. Deze materialen moeten de dementerende bewoners in de huiskamersfeer verleiden tot meer bewegen samen met de familie, vrijwilligers en de zorgmedewerkers. De beweegbox kan worden aangevuld met persoonlijke (spel)materialen en muziekcd’s die familieleden van thuis meenemen. Zo wordt het een persoonlijke op maat gemaakte beweegbox vol met herinneringen, waar voor iedere bewoner iets herkenbaars in zit.

De dochters Patricia en Paula hopen dat hun moeders en de vier medebewoners veel gebruik gaan maken van de beweegbox met familie, vrijwilligers en zorgmedewerkers. Na enkele spelletjes was er een heerlijke taart voor de bewoners.

 

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?