header-wonen

rosita steenbeekOp dinsdagmiddag 2 oktober 14.30 uur is schrijfster Rosita Steenbeek te gast bij De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. Rosita Steenbeek studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde. Ze debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw.

Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en in 2015 Rose, een familie in oorlogstijd. Ook schreef zij een aantal boeken over Rome, de stad waar ze woont. In 2017 verscheen het essay over compassie Heb uw vijanden lief.

 Rosita Steenbeek zal in deze lezing vertellen over haar laatste boek Wie is mijn naaste, over de vluchtelingenopvang op Lampedusa, Sicilië en in Libanon. Ook komen de eerdere boeken zoals Rose, een familie in oorlogstijd, het levensverhaal van haar Duits-joodse grootmoeder Rose aan bod. Verder zal ze aandacht besteden aan Intensive Care over het zware auto-ongeluk dat haar samen met haar moeder overkwam en de periode in ziekenhuis en revalidatiecentrum.

Informatie

De organisatie is in handen van Sutfene, Fit-Art, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,= entreekaarten kopen bij boekhandel Bechtle, de Bibliotheek Gorssel en in het Restaurant van De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten €8,50. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of wvangerrevink@sutfene.nl