header-wonen

BurendagOp zaterdag 22 september vindt de landelijke Burendag van het Oranjefonds plaats. Ook Eefde doet op mee. De werkgroep Zorg & Welzijn van de Dorpsraad Eefde organiseert deze middag in samenwerking met de “grote” buren: Sutfene, de Ontmoetingskerk het Hart en de Coop.

Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom in het Spijk voor een kop koffie, thee of ranja. In het Spijk worden de activiteiten die daar regelmatig plaatsvinden in beeld gebracht.

TukTuk

Vanaf het Spijk kan men daarna via een route langs bankjes naar Het Hart lopen. Onderweg kan men deelnemen aan een prijsvraag. Een TukTuk zal rondrijden waarin een ieder gratis mee mag rijden. In Het Hart presenteren de huurders Buurtzorg, fysiotherapie Hövels & Kamp en pedicure Gerja Visscher zich. Vervolgens gaat de route naar de kerk voor koffie met vers afgebakken koek van de Coop en voor een warm welkom. Vanaf de kerk kan men vervolgens weer naar het Spijk, lopend of met de TukTuk. De middag is om 17.00 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Bankjes

De werkgroep Zorg & Welzijn van de Dorpsraad is plannen aan het maken om meer parkbanken in Eefde geplaatst te krijgen. Specifiek op de route van het Spijk naar het Hart, de kerk en de Coop. Dit is de aanleiding geweest om de Burendag in gezamenlijkheid te organiseren. Tijdens Burendag zal de aandacht gevestigd worden op dit bankjesplan. Zo zullen er voor de Burendag “tijdelijke” bankjes geplaatst worden om inzichtelijk te maken waar de bankjes ongeveer komen te staan. Bij elk bankje ligt een vraag die deel uitmaakt van de prijsvraag. Ook staan leden van de werkgroep bij een aantal bankjes om een toelichting te geven op de plannen en om in gesprek te gaan over wensen ideeën. Jong en oud(er) is welkom tijdens deze gezellige Burendag!