header-wonen

Kom naar de gratis proefles op 19 juni in het Behandelcentrum in Zutphen

Wekelijks wordt er bij het Behandelcentrum Sutfene in Zutphen staand Tai Chi beoefend. Vanaf dinsdag 3 juli 2018 biedt Sutfene ook de beweeggroep “Zittend Tai Chi’ aan. Deze vorm van Tai Chi wordt uitsluitend zittend op een stoel of in een rolstoel uitgevoerd. Deze les is daarom zeer geschikt voor senioren die minder zeker lopen of staan, mensen die in rolstoel zitten of mensen die chronische ziekte hebben. De les wordt gegeven op dinsdag van 14.45 tot 15.30 uur in het Behandelcentrum Sutfene in De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen. 

Tai Chi zittend Sutfene 1Tai Chi zittend Sutfene 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u ontdekken of zittend Tai Chi iets voor u is? Kom dan 19 juni van 15.00 tot 15.30 uur naar de gratis proefles in De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen. U kunt zich opgeven bij het Behandelcentrum Sutfene: behandelcentrum@sutfene.nl en (0575) 59 41 71.

Tai Chi verbetert de bewegelijkheid van gewrichten en spieren

Sutfene biedt de Tai Chi les aan vanuit de door Dr. Paul Lam ontwikkelde TCA-vorm, Tai Chi for Arthritis. Het grote voordeel van deze stijl is dat rekening wordt gehouden met de kwetsbare gewrichten en mogelijk verminderde balans. Tai Chi versterkt en verbetert de bewegelijkheid van gewrichten en spieren en ook de fysieke fitheid en mentale ontspanning. Tai Chi is bijzonder geschikt als bewegingsvorm voor ouderen en/of chronisch zieken, vanwege de langzame en rustige bewegingen en de mogelijkheid om iedere deelnemer op haar/zijn eigen niveau mee te laten doen.

Meer informatie

De kosten van de cursus ‘Zittend Tai Chi’ zijn € 30,- per maand. Sommige zorgverzekeraars bieden een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hier zelf na bij uw zorgverzekeraar. Wilt u meer weten, neem dan contact op met het Behandelcentrum Sutfene: behandelcentrum@sutfene.nl en (0575) 59 41 71.