header-wonen

BenVanGent web
Bestuurder van Sutfene Ben van Gent: "Sutfene is volop in ontwikkeling.
Om onze plannen uit te voeren hebben we aanpakkers nodig." 

Twee jaar na de gedwongen bezuinigingen start zorgorganisatie Sutfene met de werving van nieuwe medewerkers en vrijwilligers. Jong en oud, met of zonder diploma. Voor iedereen is er eenpassende functie beschikbaar. Bestuurder van Sutfene Ben van Gent, over het vinden en binden van de juiste mensen: “Sutfene is volop in ontwikkeling. Om onze plannen uit te voeren hebben we aanpakkers nodig.” 

Naast het vervullen van de zorgbehoeften, wil Sutfene vooral de kwaliteit van leven van cliënten zo hoog mogelijk houden. Van Gent licht toe: “De kwaliteit van leven hoog houden hoeft niet moeilijk te zijn. Kan ik bijvoorbeeld mijn dag zelf indelen? Dan wil ik zelf bepalen hoe laat ik opsta, wanneer ik ga eten of hoe laat ik naar bed ga. Wij bieden die toegevoegde waarde, zodat onze cliënten zo veel en zo lang mogelijk hun eigen keuzes kunnen maken. Dit vereist flexibiliteit op alle fronten. We bekijken per cliënt wat het dagritme is waar hij zich het beste bij voelt en passen onze inzet daar op aan.”

Dit kan ertoe leiden dat Sutfene stap voor stap afscheid neemt van vaste dienstroosters met een drukke ochtend- en avondspits, en zich richt op de inzet van mensen wanneer zij echt nodig zijn. Zo worden de werkzaamheden meer verspreid over de dag. De insteek biedt ook nieuwe mogelijkheden: “Heeft iemand in de avond twee uurtjes per week over? Dan kunnen we hem aan een cliënt koppelen die op dat tijdstip hulp nodig heeft. Voor onze mensen betekent dit dat we de vaste kaders vaker moeten loslaten. Alles begint bij de cliënt en hoe zijn klokje tikt.”

Bezuinigingen

Ruim twee jaar geleden moest Sutfene noodgedwongen 3 miljoen bezuinigen op de personeelskosten. Er kwamen functies te vervallen in het middenkader van zorgmanagers en -coördinatoren en bij ondersteunde diensten. Doordat de overheid nieuwe kwaliteitseisen invoerde, moest een hoger niveau van deskundigheid worden gevraagd. Alle verzorgenden niveau 2 werden voor de keuze gesteld: zich laten opleiden tot niveau 3 of ergens anders een nieuwe uitdaging zoeken.

Van Gent: “Het regeringsbeleid en de economische crisis dwongen zorginstellingen destijds tot drastische bezuinigingsmaatregel en reorganisaties. Dankzij de nieuwe regering hebben we nu meer middelen om onze cliënten te ondersteunen. Ik ben blij dat we inmiddels weer verzorgenden niveau 2 bij onze teams hebben, want we hebben ze hard nodig.”

Imago ouderenzorg

Sutfene is op zoek naar deskundigen op alle niveaus, zoals verzorgenden niveau 2 en 3 en verpleegkundigen niveau 4 en 5. Maar ook studenten van zorggerelateerde opleidingen die op zoek zijn naar een bijbaan en vrijwilligers die een uurtje of meer in de week over hebben zijn welkom. “Zorgpersoneel is in heel Nederland moeilijk te vinden. Dat is niet alleen bij ons het geval. De uitstroom is groot omdat veel zorgmedewerkers met pensioen gaan en de instroom van jongeren is klein door het negatieve imago van de ouderenzorg. Dat is jammer, want we zien dat wanneer jongeren ervaren wat het werk écht inhoudt, er een wereld voor ze open gaat.”

Zo kwam onlangs een groep vierdeklassers van middelbare school het Stedelijk bij Sutfene stage lopen. Ze liepen mee met de verzorgenden en mochten de cliënten helpen. Van Gent: “De jongeren waren verrast en heel enthousiast. Ouderenzorg ishelemaal niet ‘mensen uit de poep halen’, zoals velen dachten. Het is een verantwoordelijke baan waarin je mensen helpt hun eigen leven te leiden.”

Aanpakkers

Sutfene stelt alles in het werk om nieuwe mensen te vinden, want ze hebben er zeker honderd nodig voordat de vakantieperiode aanbreekt. De organisatie is nu volop aan het werven. “We zoeken aanpakkers”, vertelt Van Gent. “Mensen die onze ouderen willen helpen de eigen regie zo lang mogelijk te behouden en alleen verzorgen wat echt nodig is.”
“We organiseren eind mei twee banenmarkten op onze zorglocatie in Zutphen. Wie geïnteresseerd is in een baan bij ons, als gediplomeerd verzorgende of verpleegkundige, vakantiekracht of vrijwilliger, is van harte welkom. Er zijn medewerkers aanwezig die vragen over het werk beantwoorden en mensen van HR bij wie je je meteen kunt inschrijven. De mogelijkheden zijn groot; we bieden interne opleidingen en uiteenlopende functies, het aantal uren en de werktijden zijn uiteraard bespreekbaar. Neem je een diploma en een geldig identiteitsbewijs mee, dan kun je, als je in aanmerking komt voor een baan, ter plekke een arbeidsvoorwaarden gesprek voeren en zelfs met een contract onder je arm naar huis vertrekken.”

Maar alleen werven is niet genoeg, het is van groot belang medewerkers te behouden, vindt Van Gent. “Banen in de zorg zijn er in overvloed, dus de stap naar groener ogend gras is snel gemaakt. We werken er dan ook hard aan om onze mensen tevreden te houden, zodat ze blijven. Dit doen we onder meer door teams en individuele medewerkers te laten groeien door middel van coaching en opleidingen in onze organisatie. We richten ons op een goede werksfeer binnen de teams en een prettige overkoepelende organisatiecultuur. De teams moeten met plezier kunnen doen waar ze goed in zijn en daar trots op zijn, zonder bijkomende rompslomp. Blije medewerkers en blije cliënten, dat is waar het uiteindelijk om draait.”

Werken bij Sutfene?

De Banenmarkt bij Sutfene vindt plaats op:

  • Woensdag 23 mei van 15.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag 25 mei van 19.00 tot 21.00 uur

Sutfene Locatie De Lunette
Coehoornsingel 3 in Zutphen