header-wonen

Foto valpreventie Sutfene Behandelcentrum webGroepscursus in het Behandelcentrum
Sutfene in Zutphen

Loopt u met minder zelfvertrouwen dan vroeger? Bent u af en toe bang om te vallen en iets te breken? Of bent u misschien al eens gevallen en loopt u daarom minder vaak dan u eigenlijk zou willen? Dan is de groepscursus Valpreventie ‘Vallen Voltooid Verleden Tijd’ van Behandelcentrum Sutfene zeker iets voor u!

Wat houdt de cursus Valpreventie in?

De cursus valpreventie bestaat uit drie onderdelen:

  • Obstakelparcours;
  • Sport en spel;
  • Valtraining.

Wie kan er aan de cursus deelnemen?

Om profijt van de cursus te hebben moet u zonder hulp van anderen, met of zonder hulpmiddel kunnen lopen. Dit moet u meer dan vijf minuten kunnen volhouden. Via een korte vragenlijst bepalen we of u in aanmerking komt voor de groepscursus of dat een andere oplossing in uw geval beter is.

Wanneer?

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1½ uur. Om optimaal van de cursus te kunnen profiteren, adviseren wij u alle dagen aanwezig te zijn. De cursusdata zijn:

Maandag
15.00-16.30 uur

Donderdag 
15.00-16.30 uur 

23 april
30 april

14 mei

28 mei  
19 april
26 april

3 mei

17 mei
24 mei
31 mei

Waar?

De groepscursus wordt gegeven door de fysiotherapeuten Marit Kersten en Richard Coehorst in het Behandelcentrum Sutfene, Coehoornsingel 3 in Zutphen.

Interesse

Heeft u interesse? U kunt zich opgeven voor de cursus door te bellen met Behandelcentrum Sutfene:
0575 – 59 41 71 of te mailen
naar: behandelcentrum@sutfene.nl.

Kosten

De groepscursus bestaat uit maximaal tien deelnemers. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. De cursus kost € 150,00 per persoon. Uw zorgverzekeraar vergoedt vanuit uw aanvullende pakket vaak (een deel van) de cursus. Neem hiervoor zelf contact op met uw zorgverzekeraar.