header-wonen

Een bijzondere manier van werken en leren

Dinsdag 27 februari zijn officieel de twee leerafdelingen van ouderenorganisatie Sutfene in Zutphen ‘klein’ doch gemoedelijk en feestelijk geopend. Samen met de bewoners, familieleden, de zorgteams, wijkmanagers en de bestuurder Ben van Gent, is er een feestje gemaakt van deze mijlpaal binnen Sutfene met onder andere een gezellig buffet, de voordracht van een zelfgeschreven gedicht en een symbolische presentatie van de leerlingen in een smoelenboek.
Bij Sutfene staat leren en ontwikkelen hoog in het vaandel. Sutfene is al jaren een erkend leerbedrijf. Stagiaires en leerlingen in de zorgteams zijn niet ongewoon. De wens om leren en ontwikkelen nog tastbaarder te maken hebben geleid tot de ontwikkeling van leerafdelingen in de woonzorglocatie De Lunette in Zutphen. Deze wens is uitgekomen: een kleinschalige woonzorgvoorziening psychogeriatrie en een kleinschalige woonzorgvoorziening somatiek.

Leerafdeling

Op een leerafdelingen vormen de leerlingen, na een intensieve inwerkperiode, een zelfsturend zorgteam. Zij worden op de werkvloer rechtstreeks begeleid/opgeleid door werkbegeleiders verzorgende IG en werkbegeleiders verpleegkundigen niveau 4. Daarnaast staan een wijkverpleegkundige, praktijkopleiders en andere ondersteunende stafdiensten voor ze klaar.

De leerlingen hebben een dienstverband bij Sutfene en worden zowel ‘on the job’ als in de schoolbanken opgeleid tot verzorgende IG, verpleegkundige mbo-4 of wijkverpleegkundige hbo-V. Het zorgteam is ook aangevuld met stagiaires die de combi BOL-opleiding verzorgende IG/Maatschappelijke zorg doen en studenten (mbo en hbo) in de zorg die een betaalde bijbaan in de weekenden en vakanties willen.

20180227 opening leerafdelingen Sutfene collage