header-wonen

2018 Blog Van bureau naar bed Introductie HAN Sutfene
Blog door zij-instromer
Patty Velthuis

Daar sta ik dan, ’s ochtends om half acht met een veel te zware tas (voel me net weer een brugpieper) op het station Deventer te verkleumen, wachtend op de trein naar Nijmegen. Jeetje, wat een drukte zo in de ochtend op het station.

Lang geleden dat ik met de trein ben geweest en dan ook nog in de spits, pfff! Heel toevallig kom ik een bekende tegen die ook naar Nijmegen gaat. “Ga je ook naar Nijmegen? Ook weer studeren?” vraag ik, niet verwachtend dat er een “Ja” op komt. Haha, das toevallig, een mede-moeder die ook weer aan de studie gaat. Kunnen we mooi iedere donderdag samen treinen en onze ervaringen uitwisselen! Gezellig!!!

Het is tijd voor mijn introductiedag. Na wat zoeken op het station Nijmegen (wereldvreemd…) waar de bus gaat naar de HAN is het gelukt. Ik ben aangekomen en maak kort alvast kennis met wat medestudenten tijdens de inloop. Iedereen is licht gespannen… Wat staat ons te wachten? Hoe zal het ons vergaan de komende vier jaar? Mijn klas bestaat uit 15 klasgenoten, heel divers qua leeftijd en werkveld. We maken kennis door middel van “kletskaarten”, waarop stellingen/vragen staan waar je in kleine groepjes met elkaar over gaat praten. Een leuke manier van kennismaken, je krijgt andere gesprekken dan bij een standaard voorstelronde.

Na een hele dag informatie opnemen stap ik met een bomvol hoofd weer de trein in. Vol vertrouwen, maar met gezonde spanning voor wat komen gaat…… Vier jaar bloed, zweet en tranen, maar met als het goed is een positieve afloop!

Nu is het tijd voor de Carnaval, vijf dagen nog even niet studeren of werken, maar gezellig feesten! ALAAF!!! Dinsdagavond na de Carnaval ga ik op tijd naar bed, want woensdag is mijn eerste werkdag op Vischpoort. Gespannen lig ik naar het plafond te staren… Ik wil nu slapen, want ik wil uitgerust zijn! Maar hoe zal het zijn? Ik ken de bewoners nog helemaal niet en oh ja, heb ook niet gekeken met wie ik moet werken. Nou ja, het komt vast goed, nu slapen! Om drie uur word ik wakker…… Oh nee, ik zal me toch niet gaan verslapen op mijn eerste werkdag?! Goed, dat was dus een kort nachtje, want vanaf drie uur werd ik elk uur wel wakker of ik mijn wekker niet had gemist… Gaaaaaap…

Na een leuke, leerzame eerste werkdag is de kop eraf, dat geeft rust. Moe, maar voldaan plof ik op de bank als ik thuiskom, waar ik gelijk besprongen wordt door mijn zoon, die mama toch wel heeft gemist hoor de hele dag!

“Nou, zeg ik….dat zal nog wel vaker gebeuren de komende vier jaar……………………”

Groetjes van “zuster” Patty