header-wonen

Sutfene en IJsselslag gaan samenwerken. Het doel van de samenwerking is om zwembad de IJsselslag en het therapiebad van zorgorganisatie Sutfene zo goed mogelijk in te zetten voor hun eigenlijke doel, met als uitgangspunt dat beide zwembaden exploitabel zijn.

Het warme (34°C) therapiebad bij Sutfene beschikt over een tillift en een beweegbare vloer, wat het bad voor bijna iedereen toegankelijk maakt. Sutfene gaat zich meer richten op specifieke doelgroepen die baat hebben bij de kleine beschermde omgeving en het warme badwater.

Stichting Sportaccommodaties Zutphen (SSAZ) en Marjolein Hobbelen (oprichtster van zwemschool Akwaak Zutphen en tegenwoordig werkzaam bij de IJsselslag) richten zich in zwembad de IJsselslag op de reguliere zwemlessen. Hierbij past Marjolein Hobbelen hetzelfde succesvolle concept toe dat zij jaren in het therapiebad van Sutfene aanbood. De kinderen krijgen hun lessen in hetzelfde bad als waar zij afzwemmen voor hun zwemdiploma.

SSAZ gaat daarnaast op beperkte schaal in Sutfene voor specifieke doelgroepen zwemaanbod organiseren dat past bij het karakter van het therapiebad. Beide organisaties denken met deze samenwerking hun badwater optimaal beschikbaar te kunnen stellen voor alle Zutphense zwemmers of aanstaande zwemmers.

Door de toenemende vraag heeft Sutfene meer behoefte aan badwater voor specifieke doelgroepen en de IJsselslag heeft voldoende ruimte voor het aanbieden van reguliere zwemlessen.

De afgelopen twee jaar hebben Sutfene en de Stichting Sportaccommodaties Zutphen (SSAZ), exploitant van zwembad de IJsselslag, ondersteund door de gemeente Zutphen, gezocht naar mogelijkheden voor samenwerking. Met de huidige samenwerking worden zwembad de IJsselslag en het therapiebad van Sutfene zoveel mogelijk ingezet voor hun eigenlijke doel, met als uitgangspunt dat beide zwembaden exploitabel zijn.