header-wonen

Hugo Borst foto Lenny OosterwijkOp dinsdagmiddag 11 juni 14.30 uur is schrijver Hugo Borst te gast bij De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. Hij komt vertellen over zijn boeken ‘Ma’ en ‘Ach moedertje’.

Sportjournalist, mediapersoonlijkheid en auteur Hugo Borst startte zijn schrijfcarrière met het boek ‘De Coolsingel bleef leeg, een boek waarin hij een seizoen lang voetbalclub Feyenoord volgde. Het boek verscheen eerst als special van het tijdschrift Hard Gras en groeide uit tot een sportklassieker.

In 2015 verscheen de bundel Ma, een verzameling van columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. De omstandigheden in het verpleeghuis zorgde ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen. De lezing staat in het teken van het boek ‘Ma’ en ‘Ach Moedertje’. Er is gelegenheid om na afloop het boek te kopen en te laten signeren.

Informatie
De organisatie is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,= entreekaarten kopen bij boekhandel Bechtle en de Bibliotheek Gorssel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of wvangerrevink@sutfene.nl

Sutfene start een eigen flexbureau voor een betere inzet van medewerkers. De ouderenzorgorganisatie, die werkzaam is in de regio Zutphen en Lochem, trekt voor de ontwikkeling en invulling van een flexpool op met detacheringsbureau Okeedo. Beide partijen zetten onlangs hun handtekening onder de samenwerking.

Ondertekening samenwerking Sutfene en OkeedoBen van Gent (Sutfene) en Wesley Buitenhuis (Okeedo)

Het Spijk web

De komende maanden kunt u alles lezen over onze vier locaties. Medewerkers vertellen hoe zij met elkaar samenwerken aan professionele zorg voor oudere mensen uit de regio. Vandaag Het Spijk in Eefde.

Bekijk hier de pdf (2 pagina's)

 

2019 Flexpool SutfeneWerken in de ouderenzorg in harmonie met je gezin, je studie, je levensstijl of andere (sociale) activiteiten? Dat kan bij Sutfene vanuit de FLEXPOOL.

Werken vanuit de FLEXPOOL betekent dat jij de regie houdt op de balans werk-privé. Jij geeft zelf aan hoe en hoeveel jij wilt werken: aantal uren per week, op welke dagen en dagdelen. Ook kun je je voorkeur aangeven over in welke zorggroep je wilt werken. Wij horen graag hoe jouw ideale werkweek eruit ziet. Zoveel wensen, zoveel contractvormen!

Ontdek de mogelijkheden van flexibel werken en bezoek een van onze flex-events.

woensdag 22 mei 2019

16.00 tot 18.00 uur
De Borkel, Hoofdstraat 61b, Gorssel

woensdag 5 juni 2019

16.00 tot 18.00 uur
De Lunette, Coehoornsingel 3, Zutphen

Wil je nu al meer weten over het werken bij Sutfene in de FLEXPOOL? Klik hier voor meer informatie of bel, app of mail met onze Flexpool-coördinatoren Dieuwertje Vrolijk en Bianca Krijgh:

Diewertje Vrolijk 06 – 58 83 96 19
Bianca Krijgh 06 – 13 94 83 90

* flexpool@sutfene.nl

2019 VOORbeeld verkiezingen Ruimte voor dementie social media

Na ons symposium 'Ruimte voor dementie' in november 2018 willen we meer bij Sutfene voor onze bewoners met dementie. Paul Zondervan, innovatiemanager van Sutfene, heeft ons project ‘Ruimte voor dementie’ ingediend bij de VOORbeeld-verkiezingen 2019. We kunnen een mooie geldprijs winnen, waarmee wij ons project 'Ruimte voor dementie' een vliegende start kunnen geven. Gunt u onze huidige en toekomstige bewoners met dementie uw stem (10 punten)? U kunt tot en met 10 april stemmen op: www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2019 Hier vindt u ook het projectplan van ‘Ruimte voor dementie’ en de verantwoording van het geld dat wij met de Voorbeeld-verkiezingen 2019 kunnen winnen. Hartelijk dank alvast voor uw support!