header-wonen

2019 VOORbeeld verkiezingen Ruimte voor dementie social media

Na ons symposium 'Ruimte voor dementie' in november 2018 willen we meer bij Sutfene voor onze bewoners met dementie. Paul Zondervan, innovatiemanager van Sutfene, heeft ons project ‘Ruimte voor dementie’ ingediend bij de VOORbeeld-verkiezingen 2019. We kunnen een mooie geldprijs winnen, waarmee wij ons project 'Ruimte voor dementie' een vliegende start kunnen geven. Gunt u onze huidige en toekomstige bewoners met dementie uw stem (10 punten)? U kunt tot en met 10 april stemmen op: www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2019 Hier vindt u ook het projectplan van ‘Ruimte voor dementie’ en de verantwoording van het geld dat wij met de Voorbeeld-verkiezingen 2019 kunnen winnen. Hartelijk dank alvast voor uw support!

Het ABC van een verpleegkundige in spe

Het zit erop, mijn eerste jaar….. Met heel veel trots kan ik zeggen dat ik mijn propedeuse heb gehaald, jeeeeeuuuuuuhhhhh!!!!!!! Graag wil ik met jullie terugkijken en samenvatten hoe ik het heb ervaren, want man, man, man, het was wel een uitdaging bij vlagen….. Daarom hier voor jullie, het ABC van een verpleegkundige in spé! 

​De A is van Aandacht, dat zijn mijn man, kinderen, familie, vrienden en vriendinnen flink tekort gekomen het afgelopen jaar…………..tja, ik kan alleen maar zeggen, het zal de komende 3 jaar niet anders zijn, hopelijk vinden jullie mij nog lief over 3 jaar. 

De B is van Beren op de weg, ik heb er waarschijnlijk meer gezien dan er daadwerkelijk waren.

De C van Compassie, het medeleven van de mensen om mij heen en van een ieder die mijn blog leest heeft mij enorm gesteund, super bedankt hiervoor!

De D is van Dromen, ik heb het niet bij dromen gelaten, ik heb de sprong in het diepe gemaakt en heb er tot op de dag vandaag geen spijt van. 

Hans Dorrestijn fotograaf Roy Beusker

Foto: Roy Beusker

Op dinsdagmiddag 12 maart is schrijver Hans Dorrestijn te gast bij De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. Hij komt vertellen over zijn laatste boek ‘Het Rimpelperspectief’.

Nu Hans Dorrestijn op leeftijd is gekomen blikt hij terug op zijn leven. Hij mijmert over zijn jeugd, de vergankelijkheid, het naderend einde en over alle vrienden en kennissen die hem reeds zijn voorgegaan. Maar Hans zou Hans niet zijn als hij daar geen heel vrolijk boek over zou schrijven. ‘Het rimpelperspectief’ – Hoe overleef ik de oude dag vertelt dat bejaard zijn ook zijn voordelen heeft. Denk alleen al aan alle verworven inzichten over de moderne tijd, die Hans graag met u deelt. Dat levert mooie verhalen op, over bukken, brilpoetsdoekjes en geraniums.

Hans Dorrestijn is cabaretier en schrijver van verhalen, liedteksten en poëzie. Vanaf 2007 schreef hij zijn geliefde vogelverhalen, in 2016 gebundeld in Dorrestijns Volkomen Vogelgids. In 2015 kreeg hij de Tolllensprijs toegekend voor zijn verdiensten aan de Nederlandse Literatuur.

Informatie

De organisatie is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,= entreekaarten kopen bij boekhandel Bechtle, de Bibliotheek Gorssel en in het Restaurant van De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of wvangerrevink@sutfene.nl

De zomer lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt. Wij zijn de zomer al aan het voorbereiden. Onze vaste medewerkers willen namelijk ook genieten van een welverdiende vakantie. Zij kunnen alleen echt genieten als zij weten dat hun cliënten in goede handen zijn. 

Veel collega’s willen in juli en augustus met vakantie. Dat betekent dus dat wij voor deze periode op zoek zijn naar vakantiekrachten. Wij zijn op zoek naar 2e, 3e en 4e jaars studenten mbo/hbo, die een opleiding in de zorg volgen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Verzorgende IG;
  • Verpleegkundige mbo-4;
  • Verpleegkundigen hbo-V.

2019 Kunstexpositie Irene Jonker in De Lunette Zutphen Weefwerk SutfeneVrijdag 18 januari 2019 is de nieuwe kunstexpositie ‘Levensdraden’ in De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen, geopend. Irene Jonker uit Zutphen is de exposant van deze kosteloos toegankelijk kunstexpositie.

Kunstenares Irene Jonker beoefent verschillende kunstvormen uit: tekenen, schilderen, weven, houtsnijwerk en kralenwerk. Bijzonder is de Vredesmantel, een autobiografisch werk dat het leven beschrijft van de weefster in een periode van 7 x 7 jaar. Het werk vertegenwoordigt het proces op weg naar het hebben van vrede over deze 49 jaar. Acht schilderijen in gemengde techniek zijn een deel van de voorstudie van het werk en een verkenning van de emoties in elke levensfase. Bij ieder schilderij hoort een gedicht dat deze sfeer onder woorden brengt.

De kunstexpositie ‘Levensdraden’ loopt van 18 januari tot 1 juli 2019. Geïnteresseerden zijn dagelijks van harte welkom om deze prachtige kunstexpositie te bewonderen in De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen. De entree is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze receptie: info@sutfene.nl en 0575 – 59 44 44.