header-wonen

De zomer lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt. Wij zijn de zomer al aan het voorbereiden. Onze vaste medewerkers willen namelijk ook genieten van een welverdiende vakantie. Zij kunnen alleen echt genieten als zij weten dat hun cliënten in goede handen zijn. 

Veel collega’s willen in juli en augustus met vakantie. Dat betekent dus dat wij voor deze periode op zoek zijn naar vakantiekrachten. Wij zijn op zoek naar 2e, 3e en 4e jaars studenten mbo/hbo, die een opleiding in de zorg volgen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Verzorgende IG;
  • Verpleegkundige mbo-4;
  • Verpleegkundigen hbo-V.

2019 Kunstexpositie Irene Jonker in De Lunette Zutphen Weefwerk SutfeneVrijdag 18 januari 2019 is de nieuwe kunstexpositie ‘Levensdraden’ in De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen, geopend. Irene Jonker uit Zutphen is de exposant van deze kosteloos toegankelijk kunstexpositie.

Kunstenares Irene Jonker beoefent verschillende kunstvormen uit: tekenen, schilderen, weven, houtsnijwerk en kralenwerk. Bijzonder is de Vredesmantel, een autobiografisch werk dat het leven beschrijft van de weefster in een periode van 7 x 7 jaar. Het werk vertegenwoordigt het proces op weg naar het hebben van vrede over deze 49 jaar. Acht schilderijen in gemengde techniek zijn een deel van de voorstudie van het werk en een verkenning van de emoties in elke levensfase. Bij ieder schilderij hoort een gedicht dat deze sfeer onder woorden brengt.

De kunstexpositie ‘Levensdraden’ loopt van 18 januari tot 1 juli 2019. Geïnteresseerden zijn dagelijks van harte welkom om deze prachtige kunstexpositie te bewonderen in De Lunette, Coehoornsingel 3 in Zutphen. De entree is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze receptie: info@sutfene.nl en 0575 – 59 44 44.

Blog 8 Patty Velthuis december 2018

Wat voel ik me verschrikkelijk moe en terneergeslagen…… Ik zit niet lekker in mijn vel. Komt het door de herfst? Doordat het thuis allemaal niet loopt zoals ik wil? Misschien doordat ik mijn eerste onvoldoende heb gehaald vorige week? Ja, echt, je leest het goed, zuster Patty heeft haar eerste onvoldoende gehaald en die is hard aangekomen, pfff!

Of komt het omdat ik me niet thuis voel op mijn nieuwe werkplek?

De tarieven 2019 van Sutfene zijn bekend. De cliënten en bewoners die te maken hebben met de tariefswijzigingen zijn op de hoogte gebracht met een brief. Klik hier om de lijst met tarieven 2019 te bekijken of te downloaden (pdf).

Afscheid vrijwilliger Betsie Rossel en afscheid Dagbesteding De Linie Sutfene met rondvaart fluisterboot ZutphenOp 31 oktober 2018 hebben wij officieel afscheid genomen van onze vrijwilliger Betsie Rossel. Betsie Rossel is een kwart eeuw als vrijwilliger actief geweest voor Sutfene in Zutphen. Wekelijks verzorgde zij voor bezoekers van dagbesteding De Linie de koffie, thee, hapjes en drankjes en maakte zij graag een praatje. Betsie heeft, vanwege de verhuizing van de dagbesteding De Linie naar Het Bornhof, besloten om te stoppen als vrijwilliger.

Haar afscheid wilden wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Betsie is door bezoekers, (oud) medewerkers en vrijwilligers in het zonnetje gezet door een gezamenlijke rondvaart op de Fluisterboot in Zutphen.

Dagbesteding De Linie was gevestigd in Sint Elisabeth aan de Berkel. Als de bezoekers op een zomerse dag buiten zaten, zagen ze regelmatig de fluisterboot voorbij komen. Niets is dan mooier om als afsluiting van De Linie en het vertrek van de gewaardeerde vrijwilliger Betsie Rossel ook een keer mee te mogen varen. Deze activiteit werd gratis beschikbaar gesteld door Fluisterboten Zutphen.