header-wonen

In De Lunette verleent Sutfene zorg aan (oudere) mensen die lijden aan (een vorm van) dementie. Een veilige en prettige woonomgeving staan bij ons voorop. In De Lunette zijn groepswoningen gebouwd waarin wij persoonlijke begeleiding en zorg in een huiselijke omgeving kunnen bieden aan deze cliënten. 'Een nieuw thuis'. Cliënten wonen in een zespersoonswoning. Elke woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer en iedereen heeft bovendien een eigen zit-/slaapkamer.

Locatie Vischpoort, onderdeel van De Lunette, wordt sinds juni 2012 bewoond door mensen die somatische zorg nodig hebben. Somatische zorg betekent dat deze mensen door fysieke beperkingen zorg nodig hebben.

In het kortdurende revalidatiecentrum (RC) ontvangen wij cliënten die herstellende zijn van een ziekte of operatie en die zich voorbereiden op een (snelle) terugkeer naar hun oude leefsituatie.

In de ruime woningen van Olypoort en Saltpoort behoudt u uw zelfstandigheid en privacy, terwijl professionele zorg altijd dichtbij is. U heeft alle ruimte in de (zorg)appartementen Olypoort en Saltpoort.

Dagbehandeling bij Sutfene in Zutphen

Dagbehandeling De Schans

De dagbehandeling richt zich met name op de ouder wordende mens met een chronische beperking, zoals mensen met de ziekte van Parkinson, met CVA (beroerte), COPD en MS. De lichamelijke problemen die kunnen ontstaan door de chronische ziekte, kunnen ervoor zorgen dat zelfstandig thuis wonen niet of moeilijk vol te houden is. Gespecialiseerde ondersteuning kan u helpen uw zelfstandigheid te behouden en verdere achteruitgang van lichamelijk functioneren te voorkomen of te vertragen.

Ouder worden kan gepaard gaan met gedragsverandering. Vaak is niet direct duidelijk wat de oorzaak is van die veranderingen. Het is daarom voor familie, mantelzorgers en hulpverleners soms moeilijk een juiste houding aan te nemen. Bij een vermoeden van psychogeriatrische problemen (zoals dementie) kan een kortdurende opname op de afdeling Hofpoort (voor opname en observatie) duidelijkheid bieden.

De Lunette contactgegevens

De Lunette
Coehoornsingel 3
7201 AA Zutphen

0575 - 594444

info@sutfene.nl

Agenda De Lunette

Geen evenementen

Maandprogramma

Download de activiteitenkalender van

pdf oktober 2018
pdf november 2018
pdf december 2018