Lees hier alle informatie over corona/covid-19 en de gevolgen voor Sutfene. lees meer

Bij Sutfene maken veel bewoners en hun mantelzorgers gebruik van een zorgportaal “CarenZorgt”. Via dit portaal krijgen zij op een veilige manier inzage in hun eigen zorgdossier. CarenZorgt biedt nu ook de mogelijkheid om het levensverhaal van de bewoner te delen met zorgmedewerkers en betrokkenen. In een nieuwe rubriek “Mijn Verhaal” kan men het levensverhaal opschrijven maar ook foto’s toevoegen. Vanaf 10 augustus is de rubriek “Mijn Verhaal” geopend in CarenZorgt.

Meer persoonlijke zorg

Met het levensverhaal willen we een bijdrage leveren aan een meer persoonlijke verlening van zorg. Door het levensverhaal te bekijken hebben zorgmedewerkers een aanknopingspunt voor een ander gesprek met de bewoner. In plaats van alleen te kijken naar de zorgbehoefte (naar de beperkingen) is het belangrijk dat de zorgmedewerker een goed beeld krijgt van aan wie hij/zij zorg geeft. En welke personen en herinneringen belangrijk zijn voor de bewoner. De medewerker kan de bewoner door zijn of haar verhaal beter begrijpen en beter bij zijn of haar behoeften aansluiten.

We willen de zorg aan bewoners graag op een persoonlijke manier verlenen en hopen dan ook dat alle bewoners van de mogelijkheid gebruik maken om via CarenZorgt hun levensverhaal met ons te delen. Bewoners kunnen uiteraard ook hun mantelzorger/eerste contactpersoon vragen het levensverhaal in CarenZorgt op te nemen.

Handleiding “Mijn Verhaal”

In de handleiding geven we meer informatie over waarom we de rubriek “Mijn Verhaal” hebben toegevoegd aan CarenZorgt en hoe het precies in zijn werk gaat. In ‘Mijn Verhaal’ kan men naast het levensverhaal ook interesses, gewoontes etc. invullen, maar wij gebruiken hiervoor de uitgebreide Zorgplanvragenlijst, die ingevuld wordt als bewoners bij Sutfene komen wonen.

Mocht men vragen hebben over de nieuwe rubriek “Mijn Verhaal”, dan kan men terecht bij de regieverpleegkundige van de afdeling waar men woont.

Klik hier om de handleiding “Mijn Verhaal” van CarenZorgt te openen.
Klik hier om de inlogpagina van CarenZorgt te openen.

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?