Corona update Alles over het Corona virus en de gevolgen met betrekking tot Sutfene vind je hier: lees meer

Zorgwoningen

In de appartementen van het Spijk biedt Sutfene thuiszorg. De zorgwoningen van Het Spijk zijn te huur via Woonbedrijf ieder1. De toewijzing van deze zorgwoningen gaat via het gebiedsteam Lochem. Meer informatie over onze thuiszorg vindt u op de pagina Thuiszorg: thuis met Sutfene.

Woonzorgvoorzieningen voor mensen met een psychogeriatrische aandoening

In 1999 is Het Spijk opgeleverd als eerste kleinschalige woonvoorziening voor de complexe PG-zorg in Nederland. Het project was in het strakke bouwregime van die jaren baan doorbrekend. Voor Sutfene was Het Spijk het eerste vernieuwende woon-/zorgproject in een reeks van nieuwbouwprojecten in de jaren daarna. Hiervoor stond Het Spijk veelvuldig model. Het concept is nog steeds zeer actueel en onderscheidend:

  • Kleinschalige groepswoningen gelegen op de begane grond.
  • Een ruime, veilige en op de beleving georiënteerd loopgebied, die is ingericht volgens het gedachtengoed van Annemarie van der Plaats, schrijfster van ‘De wondere wereld van dementie’.
  • De veilige en goed toegankelijke binnentuin.
  • Opnamemogelijkheid voor echtparen.
  • De koppeling met het dienstencentrum en het woon-zorgcomplex.
  • Het landelijke dorpse karakter.
  • Directe aansluiting op de leefsfeer met het dorp Eefde en directe omgeving.

Tegen de achtergrond van het totale PG-aanbod van Sutfene geven deze eigenschappen de locatie Het Spijk een bijzonder karakter. Zij is daarmee waardevol voor de PG-zorg in het verzorgingsgebied van Sutfene. Het Spijk kan, gelet op het onderscheidende karakter, als een ‘parel’ van Sutfene worden beschouwd.

Heeft u onder de Wlz een indicatie gekregen voor wonen met zorg en wilt u weten hoe u in aanmerking komt voor een (groeps)woning of appartement kijk dan voor meer informatie op de pagina Wonen bij Sutfene met zorg.

Wijkontmoetingscentrum

Het wijkontmoetingscentrum is het hart van het centrum met faciliteiten en activiteiten voor bewoners van Het Spijk maar ook voor andere senioren uit Eefde.
In de agenda ziet u welke activiteiten er georganiseerd worden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers van het Advies- en ontmoetingsplein via 0575 - 594 446 of stuur een e-mail naar info@sutfene.nl.

Het Spijk
Zutphenseweg 202
7211 EK Eefde

0575 – 594444
info@sutfene.nl

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?