Lees hier alle informatie over corona/covid-19 en de gevolgen voor Sutfene. lees meer

Van harte welkom op Het Spijk!

Het Spijk biedt woonzorgvoorzieningen voor mensen met een psychogeriatrische (PG) aandoening. In 1999 is Het Spijk opgeleverd als eerste kleinschalige woonvoorziening voor de complexe PG-zorg in Nederland. Het project was in het strakke bouwregime van die jaren baan doorbrekend. Voor Sutfene was Het Spijk het eerste vernieuwende woon-/zorgproject in een reeks van nieuwbouwprojecten in de jaren daarna. Hiervoor stond Het Spijk veelvuldig model. Het concept is nog steeds zeer actueel en onderscheidend:

  • Kleinschalige groepswoningen gelegen op de begane grond.
  • Een ruime, veilige en op de beleving georiënteerd loopgebied, die is ingericht volgens het gedachtegoed van Annemarie van der Plaats, schrijfster van ‘De wondere wereld van dementie’.
  • De veilige en goed toegankelijke binnentuin.
  • Opnamemogelijkheid voor echtparen.
  • De koppeling met het dienstencentrum en het woon-zorgcomplex.
  • Het landelijke dorpse karakter.
  • Directe aansluiting op de leefsfeer met het dorp Eefde en directe omgeving.

Tegen de achtergrond van het totale PG-aanbod van Sutfene geven deze eigenschappen de locatie Het Spijk een bijzonder karakter. Zij is daarmee waardevol voor de PG-zorg in het verzorgingsgebied van Sutfene. Het Spijk kan, gelet op het onderscheidende karakter, als een ‘parel’ van Sutfene worden beschouwd.

Heeft u onder de Wet langdurige zorg een indicatie gekregen voor wonen met zorg en wilt u weten hoe u in aanmerking komt voor een (groeps)woning kijk dan voor meer informatie op de pagina Wonen bij Sutfene met zorg.

Wijkontmoetingscentrum

Het wijkontmoetingscentrum is het hart van het centrum met faciliteiten en activiteiten voor bewoners van Het Spijk maar ook voor andere senioren uit Eefde.

In de agenda ziet u welke activiteiten er georganiseerd worden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein in Zutphen.

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?