Het zit erop, mijn eerste jaar….. Met heel veel trots kan ik zeggen dat ik mijn propedeuse heb gehaald, jeeeeeuuuuuuhhhhh!!!!!!! Graag wil ik met jullie terugkijken en samenvatten hoe ik het heb ervaren, want man, man, man, het was wel een uitdaging bij vlagen….. Daarom hier voor jullie, het ABC van een verpleegkundige in spé!

​De A is van Aandacht, dat zijn mijn man, kinderen, familie, vrienden en vriendinnen flink tekort gekomen het afgelopen jaar…………..tja, ik kan alleen maar zeggen, het zal de komende 3 jaar niet anders zijn, hopelijk vinden jullie mij nog lief over 3 jaar.

De B is van Beren op de weg, ik heb er waarschijnlijk meer gezien dan er daadwerkelijk waren.

De C van Compassie, het medeleven van de mensen om mij heen en van een ieder die mijn blog leest heeft mij enorm gesteund, super bedankt hiervoor!

De D is van Dromen, ik heb het niet bij dromen gelaten, ik heb de sprong in het diepe gemaakt en heb er tot op de dag vandaag geen spijt van.

De E is van Eten, ik heb heel veel troostvoer gehad het afgelopen jaar. Nu ik mijn propedeuse heb, gelijk maar even mijn eetpatroon wat aangepast á la Sonja Bakker, dat is wel nodig.

De F is van Fruit, het valt mij op dat bewoners in zorg niet altijd voldoende fruit en verse groente eten, ik voel een speerpunt opkomen…

De G is van Genieten, ik vergeet soms om te genieten in alle drukte, speerpunt voor 2019 is meer genieten van mijn werk, mijn gezin, een hopelijk mooie lente en zomer en alle leuke dingen die er in het leven zijn!

De H is van Huwelijk. Ja, wat zal ik ervan zeggen schat? We hebben het eerste jaar studie overleefd, met wat ups en downs. Je bent er altijd voor me, je bent mijn schat en ben zo blij dat jij me steunt in mijn carrièreswitch, ook al vind je het moeilijk als ik niet genoeg tijd voor mijn gezin heb.

De I is van IJs, wanneer gaat Talamini weer open?? Oh nee, ik ging gezonder eten…zucht…

De J is van Jaloers, ik ben jaloers op mensen die vrije tijd hebben, terwijl ik altijd wel iets moet doen of voor het werk, of voor school, of voor mijn man, of voor mijn kinderen, of het huishouden….pfff!

De K is van Kinderen, ach ja, mijn lieve schatjes, die moeten af en toe behoorlijk geduld hebben voordat mama tijd heeft voor ze, maar het went en ze zijn zelf trots als ik een voldoende heb (ok, waarschijnlijk zijn ze gewoon blij dat ze dan taart krijgen, maar toch, ik zie het maar als trots zijn.

De L is van Loslaten. Ja, dat is toch wel een dingetje, loslaten. Ik moet veel loslaten en laten gaan nu ik mijn studie doe en dat is verdomde lastig voor een controlfreak zoals ik. Maar als ik het niet doe, dan ga ik er zelf aan onderdoor, dat is het me ook niet waard!

De M is van Mama, mijn lieve mama. Wat zou ik zonder jou moeten? Je bent mijn praatpaal, mijn schouder, mijn motivator als ik het even niet meer zie zitten…. Dat ben je altijd al geweest en zal je altijd zijn! Bedankt!!

De N is van Nieuwe kansen, mijn carrièreswitch opent deuren. Ik ben er door het bloggen achter gekomen dat ik best leuk kan schrijven, een kant van mezelf die ik nog niet had ontdekt, misschien moet ik daar iets mee als ik tijd over heb…..? Haha, dream on, tijd over, haha!

De O is van Overlopen. Ja, ok, mijn emmertje is wel een keer of drie een beetje overgelopen dit jaar, maar elke keer ben ik er sterker uitgekomen. Ik voel me krachtig en weet dat ik het kan!

De P is van Propedeuse. Punt. Niks meer aan toe te voegen….

De Q is van Gueteletindex (QI), een ander woord voor Body Mass Index (BMI). Gewoon leuk, omdat ik geen ander zinnig woord kon bedenken met de Q.

De R is van Rommelig, ja, de foto bij mijn andere blog liegt er niet om, mijn huis is enorm rommelig, dit zal ook de komende 3 jaar niet veranderen, tenzij ik een blik kabouters ergens kan kopen!

De S is van Stress, man, man, man, ik heb er wat grijze haren bij gekregen afgelopen jaar, de verf is niet aan te slepen hier…

De T van Tentamens, we zijn al weer druk in voorbereiding voor de volgende in april, we gaan gewoon vrolijk door!

De U is van Uitrusten, ik weet niet wanneer ik weer eens echt kan uitrusten, waarschijnlijk in de zomervakantie, oh, oh, wat verheug ik me daar op!

De V is tja, van Vakantie dan maar, haha!

De W is van Wonderbaarlijk, ik vind het wonderbaarlijk hoe soepel mijn overgang gaat van bureau naar bed, het is wel zwaar natuurlijk, het studeren enz. maar ik voel me zo ontzettend thuis in de zorg, het past me als een mooie, nieuwe jas en dat geeft je vleugels!

De X is van Xanthoom. Een xanthoom is een plaatselijke, cholesterolrijke huidafwijking die overal op het menselijk lichaam kan ontstaan als gevolg van verschillende ziektebeelden. Voor uitleg waarom, zie Q.

De Y is van Yoga. Elke keer als ik gestresst ben, vraag ik me af of ik op yoga moet gaan om te ontspannen. Maar elke keer denk ik, wanneer moet ik dat dan doen, ik heb geen tijd! Eerst maar weer eens het hardlopen oppakken, dat ontspant ook en maakt mijn hoofd leeg. Ook goed!

Nou, ik heb weer genoeg verteld over mijzelf en mijn belevenissen het afgelopen jaar.

Het komend jaar staan er weer nieuwe uitdagingen op het programma, waarbij de grootste uitdaging mijn nieuwe baan is……… Ja, dat lees je goed, ik heb een nieuwe baan! Met oprecht pijn in mijn hart ga ik komende maand Sutfene verlaten voor een baan in mijn eigen woonplaats bij Zorggroep Solis. Het is een praktische overweging, omdat ik een jong gezin heb en het werken en leren toch veel tijd kost en ik op deze manier toch wat dichterbij huis ben en reistijd ga besparen. Uiteraard blijf ik bloggen en hou ik jullie op de hoogte van mijn omscholingstraject.

Er is vast iemand anders binnen Sutfene die het bloggen van mij kan overnemen. Het is erg leuk om belevenissen in de zorg en als leerling in de zorg te blijven delen. Laten we zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor de zorg, want het is het leukste wat er is!!

Oh ja, we missen nog 1 letter om mijn ABC compleet te maken, de Z. Hier komt ie:

De Z is van Zuster, ik durf nu zeker wel te zeggen, ja, ik voel me al een echte zuster!

Groetjes van “zuster” Patty

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?