Lees hier alle informatie over corona/covid-19 en de gevolgen voor Sutfene. lees meer

Op dit moment is een forse discussie gaande in de media over het gebruik van mondmaskers. Moeten alle zorgmedewerkers deze standaard dragen? Of hoeft dat niet?

De meningen –ook van familieleden- zijn verdeeld. Een pleidooi voor maximale bescherming enerzijds en een oproep tot het behoud van zoveel mogelijk normaliteit en kwaliteit van leven van cliënten anderzijds.

Wij delen graag het volgende met u. Er is geen duidelijkheid over wat de beste zorg en de beste bescherming is tegen Corona-besmettingen (Covid-19) binnen de ouderenzorg.

Sutfene volgt de discussie op de voet en bespreekt het thema ook intensief met de collega zorginstellingen in de Achterhoek. Wij volgen strikt het RIVM-beleid en voeren alle zorg binnen deze kaders uit. Op onze locaties waar geen besmettingen zijn en we ook geen enkele verdenking van Covid-19 hebben, werkt Sutfene nog graag in de ‘sociale’ modus. Concreet betekent dit werken zonder mondkapjes. Dat is voor onze bewoners/cliënten en voor onze medewerkers een ‘normale’ situatie in deze zware tijden zonder bezoek van buiten.

Daarnaast nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van de voorraden beschermingsmiddelen die beschikbaar zijn. Zinnig gebruik maken van beschermingsmiddelen, draagt bij aan het hebben van voldoende voorraad mondmaskers bij daadwerkelijke besmettingen.

Tot besluit

Daar waar (verdenkingen op) eventuele infecties zijn bij bewoners of bij medewerkers; zijn de beschermende middelen en – maatregelen natuurlijk altijd van toepassing. Dat geldt ook voor medewerkers, die op meerdere woongroepen of afdelingen komen en de afstand van 1,5 meter niet kunnen waarborgen.

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?