Lees hier alle informatie over corona/covid-19 en de gevolgen voor Sutfene. lees meer

Langer thuis blijven wonen

Wij begrijpen dat u zo lang mogelijk zelfstandig wilt wonen, comfortabel in uw eigen huis. Ook de overheid stimuleert langer thuis wonen. Naast zorg aan huis aan (thuiszorg) kunt u ook gebruik maken van dagbesteding of dagbehandeling. Sutfene biedt zowel dagbesteding als dagbehandeling, waarbij uw wensen en behoeften centraal staan. Met deze ondersteunende zorg buitenshuis kunt u op een verantwoorde manier thuis blijven wonen.

Dagbesteding

De dagbesteding richt zich met name op de mensen met dementie. Thuiswonende ouderen komen naar de dagbesteding voor een zinvol ervaren invulling van de dag. Sutfene biedt dagbesteding in Het Spijk in Eefde, De Borkel in Gorssel en in Het Bornhof in Zutphen.

Dagbehandeling

Dagbehandeling richt zich met name op mensen met een chronische ziekte, zoals mensen met de ziekte van Parkinson, met CVA (beroerte), COPD en Multiple Sclerose (MS). De lichamelijke problemen die u ervaart door uw ziekte, kunnen ervoor zorgen dat zelfstandig thuis wonen niet of moeilijk vol te houden is voor u. Gespecialiseerde ondersteuning kan u helpen uw zelfstandigheid te behouden en verdere achteruitgang van lichamelijk functioneren te voorkomen of te beperken. Vanuit onze dagbehandeling wordt deze gespecialiseerde zorg en ondersteuning gegeven. Zo kan opname in een zorghuis voorkomen worden. Dagbehandeling De Schans zit in De Lunette in Zutphen.

Mantelzorg ontlasten

De ondersteuning van dagbesteding of dagbehandeling is voor uw mantelzorger een welkome aanvulling op de dagelijkse zorg die hij/zij aan u geeft. De dagdelen dat u 'uit huis' bent wordt uw mantelzorger ontlast en kan zich weer opladen voor de nodige zorg en aandacht.

Sutfene biedt sinds 1 januari 2020 geen thuiszorg meer aan. Lees hier meer over dit besluit.

Alles over thuis met ondersteuning

❝Ieder mens heeft baat bij een leuke en zinvolle invulling van de dag. We proberen aan te sluiten bij wat onze bewoners fijn en belangrijk vinden.❞

Onze zorgteams

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?