Lees hier alle informatie over corona/covid-19 en de gevolgen voor Sutfene. lees meer

Mooie bijeenkomst op maandag 18 november 2019 samen met netwerk Noordveen in Zutphen. Thema was vrijheid geven aan mensen met een dementie. Als een zorginstelling (Sutfene in dit geval) haar bewoners  vrijheid geeft, worden ze  zichtbaar in de samenleving. Wat betekent dat voor de lokale omgeving? Voor burgers en professionals? Hoe ga je daarmee om?

Netwerk Noordveen

Netwerk Noordveen is een professioneel netwerk dat zich hard maakt voor circa 2200 huishoudens in Zutphen. Wijkagenten, beleidsadviseurs van de gemeente, wijkconsulenten, wijkregisseurs, WMO consulenten, casemanagers dementie en het sociaal wijkteam zijn vertegenwoordigd in het netwerk.

Zwerfvrijwilligers

Sutfene gaf een presentatie over de stappen die ze zet om bewoners met een dementie meer vrijheid te geven. Maar je kunt als maatschappij en lokale omgeving alleen dementievriendelijk worden als iedereen meedoet. Yvonne zei het heel mooi: “Om dit voor elkaar te krijgen zoek je in feite zwerfvrijwilligers.” Het vraagt om-denken en de hand reiken aan je medemens. Iedereen wil gezien en gehoord worden. Kun je vanuit dat besef bijstellen?

Krachten bundelen

De bijeenkomst was een aftrap om te onderzoeken hoe we gezamenlijk een lokale dementievriendelijke gemeenschap kunnen creëren. Er kwam veel voorbij. Wat doe je met voorlichting, preventie, inrichting van de openbare ruimtes, opleiding, nieuwe woonvormen, de nieuwe wet zorg en dwang? Het was waardevol om alle perspectieven te beluisteren en bij elkaar te brengen. Belangrijke vragen op te tekenen, waarop we het antwoord nog niet hebben met elkaar, maar waarnaar we wel zoeken. Hoe kunnen we krachten bundelen? Wordt vervolgd!

Meedoen?

Vragen, suggesties of meedoen? Graag! Stuur een mail naar team Communicatie & Marketing: mc@sutfene.nl

Heeft u een vraag?

Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Wij helpen u graag verder.
U kunt ons ook bellen op: 0575 594 444

Zoekt u iets anders?