header behandeling

Problemen bij de communicatie (met stem, spraak taal en/of gehoor) of bij het eten of drinken zijn een reden om een logopedist in te schakelen. De logopedist kan het probleem onderzoeken en behandelen, maar ook informatie en advies geven aan de cliënt en haar directe omgeving.

Het doel van logopedie is optimale communicatie en optimaal kunnen eten en drinken. De logopedist en de cliënt proberen samen – door verbetering van de stem-, slik-, spraak-, taal- en/of gehoorfunctie – de communicatie en het eten/drinken weer zo goed mogelijk te laten verlopen.

De logopedisten van Sutfene hebben zich gespecialiseerd in logopedische hulp aan volwassenen en ouderen met neurologische stoornissen; stoornissen die ontstaan wanneer de hersenen problemen geven. Kauw- en slikproblemen gaan vaak gepaard met voedingsproblemen.

Onze logopedisten werken hierbij vaak samen met de diëtisten. Alle logopedisten staan geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Voor meer informatie kunt u bellen met het Behandelcentrum, telefoon 0575 - 594 171.