header-wonen

Agenda

Themacafé: Oud inspireert nieuw  
 
Aanvangstijd: 14:30
Eindtijd:

rechtenvrije foto Evelien van DortOp dinsdagmiddag 12 februari 14.30 uur is schrijfster Evelien van Dort te gast bij De Borkel. De rijke historie van Gorssel en omgeving inspireert de Gorsselse auteur. Ze publiceerde drie historische jeugdboeken die zich in Gorssel en Achterhoek Liemers afspelen. 

In deze lezing ‘oud inspireert nieuw’ vertelt Evelien over haar onderzoek naar het Gorssels verleden, een stukje familiegeschiedenis en het verwerken hiervan in haar publicaties. Daarnaast staat de existentiële betekenis van het schrijven en lezen van boeken centraal. Evelien ondersteunt haar verhaal met PP-beelden, leest voor uit eigen werk en er is tijd voor vragen. 

Evelien van Dort publiceerde ruim zeventig kinder- en jeugdboeken, vele artikelen, theaterscripts en een medisch pedagogisch boek. Haar boeken zijn in meerdere talen verschenen. Daarnaast verzorgt Evelien lezingen en organiseert zij symposia over het belang van lezen en schrijven in binnen en buitenland. Positief inhoud geven aan mens, wereld en maatschappijbeeld, is haar missie. In 2016 ontving Evelien voor haar literaire bijdrage en maatschappelijke inzet in binnen en buitenland de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Locatie 
De Borkel
Hoofdstraat 61a
7213 CS Gorssel